Bild från en skärmdump av en ljudbok

Min superkraft – bild från en skärm av en ljudbok

Jag har läst boken Min superkraft!: så har jag lärt mig älska min struliga ADHD av Viktor Frisk, Mia Gahne.

Boken är en biografi som handlar om hur Viktor Frisk upplevde det att växa upp med ADHD och om hur han hittade styrkor i diagnosen. Boken varvar berättelser ur Viktors uppväxt med fakta om ADHD.

Jag tyckte boken var bra och skriven på ett lättsamt sätt. Vissa episoder fick mig verkligen att skratta och känna mig glad. För mig som själv har ADHD var det skönt att läsa att man inte är ensam om att vara annorlunda, och att det i rätt miljö kan vara en styrka. Det var också skönt att höra att man inte är ensam om att uppleva visa röriga situationer som jobbiga. Det jag upplevde som negativt var när han skriver om att man borde lägga mindre tid på sociala medier. Det kännes fel att ta upp i denna bok eftersom han själv jobbar som bloggare och skriver att han själv lagt massa tid på sociala medier.

Men på det hela taget tycker jag att boken var bra och lärorik. Jag skulle varmt rekommendera personer med ADHD eller personer som känner någon med diagnosen att läsa den.

/Sofia