De som känner mig vet att jag inte gärna väljer att läsa böcker. Jag var alltid den i skolan som inte gillade att läsa böcker. För första gången på vad jag skulle tro är över 10 år så har jag helt frivilligt läst en bok.

Sammanfattning av boken
Boken jag har läst handlar om Tim Bergling, kanske mer känd som artisten Avicii. I boken får man ta del av hela resan från sovrummet där han började att producera sina låtar, till den stora scenen där han sedan uppträdde i många olika länder. Ofta flera olika länder på ett dygn. Man får också ta del av vilka spår det satte hos Tim att turnera så mycket, stressen att alltid prestera och göra alla nöjda, när allt han kanske egentligen bara ville var att sitta i sin studio och fortsätta producera låtar, precis som han hade gjort som ung. Vidare får man tyvärr också en aning om hur hans tankar gick de senare åren, innan hans bortgång.

Varför är boken utgiven i samarbete med Tim Bergling Foundation, en stiftelse startad av Tims föräldrar efter hans tragiska bortgång i April 2018. Stiftelsen jobbar aktivt med att lyfta frågan om psykisk ohälsa, som Tim led av. Tyvärr är det många som lider av psykisk ohälsa, som dessutom kan komma i olika former.

Bild på bokens framsida

Bilden visar Avicii som ung till höger i svartvitt, tillsammans med boktitel; Tim, biografin om Avicii och författarens namn, Måns Mosesson

Bild på bokens baksida

Baksida: På bilden kan man se Avicii på scen, samt ett folkhav av människor som dansar till musik. Bilden är i svartvitt. Mitt på omslaget står en sammanfattande text om vad boken handlar om