Bild till kategorin - Bemötande

Bemötande

Reportage och berättelser om hur man kan och vill bli bemött!

Ett bemötande handlar om samspel och respekt mellan människor.
Har du upplevt bra eller dåligt bemötande?
Du får gärna skriva och berätta om dina upplevelser.

Läs mer om hur du kan dela med dig dina upplevelser

Intervju om mammalivet med rörelsehinder

Intervju om mammalivet med rörelsehinder

-När jag fick idén till att skriva en artikel och intervjua en mamma med någon form av funktionsnedsättning så hörde jag av mig till några stycken, en av de var Jenny som efter att min senaste intervju blev klar hörde av sig till mig och frågade om jag även ville intervjua henne.

läs mer
Varför en logoped på CPUP?

Varför en logoped på CPUP?

-Någon gång per år brukar jag göra en så kallad CPUP-undersökning. Det är en undersökning där sjukgymnasten kollar av så rörligheten inte försämrats övertid.

läs mer
Man vänjer sig… eller?

Man vänjer sig… eller?

– Kan man vänja sig vid att ha ett funktionshinder? Kommer man en dag bli så van vid sina svårigheter att man inte längre tänker på dem? Kommer det en dag i framtiden då dåligt bemötande inte längre påverkar en?

läs mer
Att kunna förlåta

Att kunna förlåta

Att vara en tänkare som jag är innebär allt som oftast både nätter och dagar fulla med funderingar på allt mellan himmel och jord men kanske mest på möten och bemötanden människor emellan ändå. 

läs mer
Ingen vet hur det är

Ingen vet hur det är

– Det har hänt att jag frågat mina föräldrar om vad som stått på min mobil när de varit fem meter ifrån mig – det är lika svårt för mig att förstå hur de ser som det är för dem att förstå hur jag ser.

läs mer