Bild: MålarbokMinnen från förr
Jag satte mig och gick igenom en massa gamla tidskriftssamlare med olika böcker, tidningar, skrivblock och mycket annat i sig. Det var då jag hittade saker från skoltiden, så långt bak som till fjärde klass ända fram till sjätte. Det jag hittade var både dikter jag skrev när jag var 12 år och även målar block som jag hade i fyran. Det är både intressant för mig att se, likaväl som sorgligt.

Jag vill dela med mig av lite av det jag skrev under den tiden, och även någon bild. I och med att det fortfarande finns så många barn som mår dåligt och kämpar halvt ihjäl sig i skolan och inte får rätt hjälp så vill jag förhoppningsvis kunna få ut budskapet om hur viktigt det är att barn med diagnoser och psykisk eller fysisk ohälsa får rätt hjälp. Det ska inte behöva gå så långt som det gjorde för mig.

Fjärde klass
I början av denna målarbok så hade jag målat färgglada bilder på prinsessor och på mina dockor jag hade hemma. Sen går det över till att bara måla mönster och skriva och måla i olika namn. Den sista sidan är dock den allvarligaste men samtidigt den viktigaste bilden i hela boken. Jag kommer inte ihåg själv när jag skrev detta, men jag kommer ihåg allt det som jag beskriver i texten. Tänk på att jag var 10 år gammal när jag skrev detta. (se bild nedanför).

Bild: Text från målarbok

Bild på något Rebecca skrev i sitt målarblock som 10-åring. Det står : ”Hej för några veckor sedan försökte jag döda mig själv jag hängde mig! För jag har gjort illa mig! Fyra händer målade med olika sår och korta ord ovanför som beskriver skadorna, så som ”skärt mig”

Dikter
När jag var 12 så hade jag börjat skriva dikter. Detta skrev jag de året jag skulle fylla 13. Jag hade då börjat högstadiet och tyvärr så följde den mobbningen som jag blev utsatt för där innan med till den nya skolan. Som avslut på denna text vill jag dela med mig av en dikt jag skrev då.

”Utseende är viktigt nu.

Går man utan smink så är man ful.

För att passa in ska man vara någon man inte är.

Man snackar bakom ryggen och ger ut sig där.

Man ska helst vara smal.

Är du tjock så klassas du som onormal.

Är du dig själv så hör du inte hit.

Ja, dom kommer att se dig som skit.”

 / Rebecca