När du har någon typ av diagnos eller funktionshinder sticker du alltid, mer eller mindre ut från mängden. Det spelar ingen roll om ditt handikapp är osynligt eller synligt. Du kommer ändå alltid, på gott och ont, vara lite annorlunda i jämförelse med alla andra. Det är precis likadant för mig med min CP.

När man är liten så är en av de absolut viktigaste sakerna i livet att ha vänner. Speciellt i skolan. Man försöker hitta en grupp med vänner, stor eller liten, spelar ingen roll, men bara någon så att man kan få passa in.

Bild: Orange hårJag kommer ihåg, när jag gick i skolan, mellan och högstadiet, så minns jag specifikt en tjej, som en dag kom med orange hår och andra dagen var det grönt. Tyckte det var så häftigt. Inte nödvändigtvis för att jag tyckte om hennes hår, för jag hade själv aldrig valt att ha det så. Utan mer för att hon vågade, det var inte något som var inne så att många hade det så, jag minns bara henne. Jag tyckte det var så coolt att hon vågade se ut precis som hon själv ville utan att överhuvudtaget bry sig om vad andra tyckte. Hon levde livet jag var tvungen att leva. Hon stack ut från mängden, men hon gjorde det frivilligt.

Idag är det lite annorlunda, idag kan jag vara lite mer precis så. Jag gör lite vad jag själv känner för och skiter i vad människor runt om mig tycker om det, så länge jag trivs med det så fortsätter jag att leva så. Idag vet jag också vilka vänner som är äkta, och det är inte människor som jag är med bara för att ha någon att vara med. Dessa människor kommer att stanna kvar oberoende av mitt handikapp eller vilken färg på håret jag har. Stannar de inte så vet jag också att de inte är något att ha.

/Amanda