Bild: Sök jobbHej alla glada!
David här… De var ett tag sedan ni hörde från mig, jag har haft fullt upp med att flytta hem från Kristianstad.
Nu är jag tillbaka, och är i full färd med att gå på jobbintervjuer och liknande.
Jag var på jobbintervju för ett tag sedan.
 Den tänkte jag berätta om för er.

Det hela började för ett tag sedan, efter att jaq flyttat hem till Hörby från Kristianstad, och skulle söka försörjningsstöd eftersom jag fått avslag på alla sökta bidrag. Kommunen sa till mig att aktivt söka jobb, vilket jag i allt med flytten och vidare hade glömt. Så sagt och gjort, jag började söka jobb aktivt, och samtidigt fylla i någon lista från kommunen för att visa vilka jobb jag sökt.

Jag gjorde som man tydligen brukar göra när man söker jobb. Gick in på Platsbanken och sökte, men innan dess hade jag ordnat så att jag skulle kunna ta mig till och från arbetsplatsen, med hjälp av så kallade arbetsresor. Vad jag förstått det som, så är arbetsresor precis som vanlig färdtjänst, men enda skillnaden är att den ska komma bokade fasta tider, till en fast adress. Alltså inte flera olika adresser.

Jag skulle till Malmö, till ett företag som säljer larm till företag och privatpersoner. Mamma körde mig, eftersom Malmö är så stort, och jag inte varit där så ofta tidigare.

När vi väl kom fram visade sig vara enkelt att hitta i trapphuset. Trots trapporna, en och ½, kände jagf mig inte trött i benen. När jag kom upp för trapporna så ringde jag på dörren. Ingen öppnade. Ringde igen. De kom en man, som var jätteglad och öppnade. Han ledde sedan mig fram till ett väntrum.

Prick klockan 11.00 kom en tjej som inte såg så gammal ut och frågade efter en David, och jag reste mig upp. Vi gick in i ett konferens rum och hon berättade om deras verksamhet och vad de säljer. Sedan pratade hon vidare om lön och provision. Provision är extra lön för att man gör ett bra jobb. Efter det talade jag om min situation, med tanke på min CP-skada; att jag behövde ta taxi om jag skulle till Malmö och så vidare. Samt trapporna. Båda dessa sakerna hade hon full förståelse för. Vilket lättade mig.

Jag hade trott att det inte skulle finnas mycket förståelse för mitt funktionshinder där, eftersom ingen annan hade det där.
I stora drag gick intervjun jättebra och jag väntar på besked från företaget.
Att söka jobb är ju roligare än vad jag trodde…

Skönt att vara tillbaka här också förresten.
Känns som min motivation är tillbaka igen 🙂

Ha de bra så länge, ha det gött //David