del 1 cpJag kommer inte ihåg så mycket av min tidiga skolgång. Jag vet inte exakt varför jag inte minns. Kanske var det för att jag var så pass liten och att det va så pass länge sedan att det faktiskt helt enkelt har raderats ur minnet.

Det är väl oftast så också att människor har en tendens att komma ihåg det dåliga mer än det bra i livet. Min tidigaste skolgång, alltså låg och mellanstadiet var inte så hemsk, vilket även det kan vara en anledning till varför jag inte kommer ihåg så mycket av den tiden.

I sjätte klass började jag ny skola. Jag bytte då klass också. Denna tiden minns jag eftersom det var då allt hände. Jag tappade mina gamla vänner eftersom de också bytte till nya klasser.
Det var även då mobbningen började. Under tiden allt hände så mådde jag otroligt dåligt. Så pass dåligt att jag idag har förträngt det mesta och har endast få starka minnesbilder kvar av vad som faktiskt hände, men det mesta är suddigt.

Jag kommer dock ihåg att det va då jag hörde uttrycket “CP” användas på helt fel sätt för första gången. Och det slutade ju aldrig. Det var “CP långt” till idrottshallen, mina kompisar blev “CP hungriga” vid lunchen och allt och alla var CP, även om det egentligen bara var jag på hela skolan som faktiskt hade en CP – skada.
Då när det hände minns jag att jag tog väldigt illa upp eftersom det blev lite som att de sa till mig personligen fast att de inte menade det så alls.

Nu när jag blivit äldre så har jag ju förstått att de inte sa det till mig och har därför slutat ta åt mig om någon skulle använda uttrycket i fel mening. Dessutom hör jag inte det lika ofta längre i min omgivning eftersom alla jag umgås med är jämngamla med mig och har därför förstått att man inte ska använda det så.

Även om jag inte hör det alls lika ofta som innan så kan det absolut förekomma än idag. Ibland är det till och med från människor som står mig nära som inte tänker sig för. Istället för att jag reagerar som jag gjorde när jag var yngre så blir jag istället arg.

För mig som lever med det är det bara helt fel att använda CP i fel benämning. Därför tycker jag också det är ganska sjukt att mina nära vänner som känt mig hur länge som helst använder det så fel.

Det finns hundratals andra ord du kan använda istället, som faktiskt betyder det som du tror att CP betyder. Man behöver alltså inte överhuvudtaget blanda in uttrycket i en vardaglig situation för att beskriva något.

/Amanda