Bild: Öppen bok med massa bokstäver som flyger omkring

Bild: Öppen bok med massa bokstäver som flyger omkring

Dom senaste åren i skolan har varit väldigt tuffa för mig.
Frånvaron har varit upp och ner, hur saker och ting har gått har varit helt baserat på mitt mående. Som dom flesta vet har mitt mående inte varit det bästa dom senaste åren.
Jag går fortfarande på samma skola, samma linje. Den enda skillnaden är att det är mitt sista läsår och hur saker går för mig nu. I dagsläget går jag måndag till torsdag mellan 9 och 11.45. Jag sitter fortfarande i ett så kallat “ tysta rummet “ och har min egna lilla hörna med två bänkar och hyllor. Men min frånvaro har blivit bättre dom senaste månaderna.

Järnbrist
Någonstans i slutet av sommaren fick vi veta att jag hade järnbrist. Vi visste nu vad den största anledningen till varför jag var så trött hela tiden var. Jag har under flera månader i skolan somnat vid min bänk och inte fått saker gjort. Det gjorde även att jag inte ens ville gå till skolan för jag visste om att om jag går till skolan så kommer jag ändå bara att somna och vad är meningen med att vara i skolan om jag ändå bara sover bort tiden?

Jag fick börjat med järntabletter och mitt järnvärde gick upp lite i alla fall, jag fick lite mer energi än förut men det gjorde nästan ingen skillnad i min vardag, jag sov fortfarande bort mina vardagar och hade knappt någon energi kvar till min hund när jag kommit hem från skolan. Några veckor/en månad eller två senare – jag kommer inte ihåg exakt tid – fick jag istället järn i blodet. Ingen större skillnad på ett tag men nu efter det gått en längre period så har jag mycket mer energi, jag klarar av att gå till skolan och hålla mig vaken och fokuserad på mitt arbete. Plus att jag nu har viss energi kvar efter skolan till att ta hand om min hund, även fast jag kanske behöver en liten powernap innan jag gör det.

Hjälp från läraren
Eftersom jag nu har mer ork och energi så har det varit enklare att komma iväg till skolan och få saker gjort. Tillsammans i det tysta rummet jag sitter i har jag dessutom en lärare med mig varje dag förutom tisdagar och med hennes hjälp har jag nu kommit längre än vad jag hade kommit om jag inte hade haft hennes hjälp. Matte har alltid varit det ämnet jag fruktat mest och är det ämnet jag jobbar med just nu – samt 2 andra –  men tack vare hennes hjälp flyter matten på och jag kommer definitivt att klara att få mitt mattebetyg innan mitt läsår är slut, vilket jag är så otroligt tacksam för.

För att summera det hela så går det väldigt bra för mig i skolan just nu. Det ser ut som att jag eventuellt blir klar med allt till våren och kan äntligen (!!!) söka till en gymnasielinje. Men skulle det inte bli så av någon anledning så får jag ta resten av betygen och beta av dom på Komvux men om det blir så så är det inte hela världen. Jag är glad att jag har kommit så långt som jag har kommit under detta året.

/ Linnéa