Bild: Legogubbe med ett skrivbord

Bilden visar en legogubbe vid ett skrivbord.

Efter att ha jobbat hemma i ungefär en och en halv månad är jag äntligen tillbaka på kontoret på jobbet. Jag har saknat bland annat snacket med kollegor strukturen i arbetet och att få komma iväg om dagarna.

I början var det trevligt
När jag började jobbs hemifrån var det trevligt. Det var skönt att slippa gå upp så tidigt på morgonen för att ta en taxi. Skönt att slippa stressa. Att inte tänka frågor som matlådor, om väskan är packad eller om taxin skulle komma i tid. Det brukar ju sällan vara ett problem, men det kom ju heller ingen taxi när jag jobbade hemma.

Istället kunde jag unna mig sovmorgon, och bestämma över mina lunchtider själv. Det viktiga var ju ändå att inte missa några möten. Mötena är ju viktiga sig, men när jag jobbade hemma så var det enda sociala biten jag hade.

Blev ganska tråkigt snabbt
När jag jobbade hemma fick jag mycket mer gjort, tack vare att jag inte kunde vara lika social så istället blev det inte lika många avbrott i jobbet för att vara social. Men ensamheten blev snabbt tråkig. Det i kombination med att jag inte samma stol hemma att sitta och jobba därav inte samma ergonomi.

Jag kände aldrig heller att jag kom hem, efter dagen var slut. Jag gick ju bara och satte i soffan istället för att sitta på stolen vid skrivbordet. Såhär i efterhand kom jag på att jag saknat färdtjänsten trots att det då och då uppstår problem med den. Men just det här att sätta sig i en bil, känna att man slutat för dagen, sen öppna ytterdörren och sen känna att man är hemma.

Det är också skönt att komma tillbaka till kontoret, och få träffa alla kollegorna, fika litegrann och framförallt få tillbaka strukturen i arbetet.

Rutiner tillbaka
Att gå upp på morgonen, packa frukosten, göra sina morgonrutiner, gå ut taxin är del av de saker jag gör på morgonen och en del av min vardagliga rutin. Det är ganska skönt att mina rutiner är tillbaka till det vanliga, eller så vanligt som det kan bli i en pandemi.

/David