Bildbeskrivning: En bild på mig iklädd min Springtime-tröja och med en medalj runt halsen. Jag gör v-tecknet med ena handen

Bildbeskrivning: En bild på mig iklädd min Springtime-tröja och med en medalj runt halsen. Jag gör v-tecknet med ena handen

I lördags var det återigen dags för Helsingborgs Springtime att gå av stapeln. Det är ett lopp som anordnades för 39:e året i Helsingborg, och det var liksom varje år en helt fantastisk folkfest. På Springtime finns flera olika lopp, ett för de allra minsta, ett för lite större barn, ett femkilometerslopp och det största loppet där man springer en mil.

Det bästa loppet
Det finns även ett lopp som hade premiär för fem år sedan, och som jag själv har deltagit i fyra gånger. Det är Alla- kan springa loppet, som anordnas av Springtime, IFK Helsingborg, Frösunda Omsorg Personlig Assistans samt LSS kultur och fritid Helsingborgs kommun. Det är ett helt fantastiskt lopp där alla får vara med. Det är rullstolar och rullatorer om vartannat, och vissa tar sig fram helt på egen hand, medan vissa får stöd av föräldrar eller assistenter. Loppet är en engelsk mil, det vill säga 1,609 km, och just i år var det 89 tappra löpare som sprang det.

Ett viktigt initiativ
För mig är det här loppet en väldigt stor höjdpunkt och jag tycker det är helt fantastiskt att det finns folk som arrangerar det varje år. För mig har det alltid varit viktigt med fysiskt aktivitet och jag försöker alltid röra på mig så mycket jag kan trots mitt rörelsehinder. Det här loppet bevisar att det finns fler som jag, som vill vara med och springa, och få chansen att göra det utifrån sina egna förutsättningar. Som jag nämnde tidigare så är Springtime alltid en stor folkfest, så bara att få vara en del av den tycker jag är en upplevelse i sig. Dessutom hade vi helt fantastiskt väder i år, vilket gjorde att det var ovanligt mycket folk på stan. Det stod folk längst gatorna och hejade på oss när vi sprang förbi, vilket kändes så härligt.

Efter loppet var man så gott som död, men ändå väldigt glad.
Jag hoppas verkligen detta lopp fortsätter arrangeras, så jag får springa många år framöver!

/Emelie