Alice Barnholdt

Jag är 24 år och kommer från Helsingborg. Är bosatt i en lägenhet mitt i centrala Kristianstad. Jag är född med MMC som är den svåraste formen av ryggmärgsbråck och sitter därför i rullstol på heltid.

På min fritid sitter jag mycket vid datorn om jag inte träffar någon vän eller min familj. Ett stort intresse är hästar och jag rider en gång i veckan. För ett par månader sedan valdes jag in i Unga rörelsehindrade Skånes styrelse.

Det var en sammanfattad version av mig och mitt liv – vi ses och hörs!

/Alice

 

 

Svårigheter som inte syns

Ja, jag sitter i rullstol. Men vet ni? Det är det jag nu i vuxen ålder tycker är minst jobbigt.
Ryggmärgsbråck påverkar i många fall det kognitiva. Beroende på var bråcket sitter blir dom fysiska symtomen olika, men dom kognitiva kan fortfarande variera oavsett.

Manifestation kring LSS i Kristianstad

Att gå på toaletten, att få i sig mat eller att kunna gå och lägga sig när en vill. Det är inte självklart för alla människor. Den 3 december 2017 var det Internationella handikappdagen och i samband med detta var det manifestationer mot LSS på många ställen runt om i landet. Bland annat hade vi i Kristianstad för andra året.

Livet efter gymnasietiden

Under gymnasiet funderade jag mycket på tiden efter. Skulle jag söka jobb, eller kanske leta praktikplats? Kanske plugga på exempelvis folkhögskola? Frågorna var många. Jag hoppas att kunna ge inspiration till dig som funderar på vad du ska göra efter gymnasiet. Kanske får du även svar på någon fråga du har.

Kärlek på gymnasiet

Det var han och jag i flera år trots utmaningar och kämpande som inte tillhör vardagen för dom flesta. Det funkar bara en tycker tillräckligt om personen i fråga. En får komma på lösningar på situationer som uppstår eller är svåra. Det kunde till exempel vara: ”hur gör vi för att kunna sitta i soffan tillsammans?”